tirsdag, maj 02, 2006

Tilbage fra Danmark

Måske skulle jeg overveje at skrive lidt oftere. Der er faktisk sket en del siden jeg kom tilbage fra påskeferien i Valencia. Jeg kan starte med at jeg tog til Barcelona onsdag morgen. Det passede meget godt med at hygge med lidt arbejde i toget, og så kunne vi lige snakke lidt før mødet som var hele torsdagen. Jeg fik faktisk det hele til at passe med også at tage en lang arbejdsdag om fredag inden jeg skulle flyve hjem til Danmark. Det var godt for en gang skyld at have nogenlunde god tid i Barcelona. Ikke at jeg ikke arbejdede en god del, da især set med danske øjne, men jeg fik taget mig sammen til at få set lidt af Barcelona. Et godt udgangspunkt var at finde metroen, og lige sætte sig ind i systemet. Så er det hurtigt, let og billigt at komme rundt. Et godt kort og en metrooversigt, så er man godt på vej.
Jeg var omkring Gaudi’s kirke ”La Sagrada Familia”, som jo er et must i Barcelona. Han har noget en speciel stil den gode Gaudi, men er meget cool. Jeg var godt nok ikke inde i La Sagrada, for jeg kom ikke for tidligt fra arbejde, men så den da udefra. Herefter gik turen stille og roligt ned af Rambla’en mod havnefronten, og spiste min aftensmad her. Rigtig hyggeligt.




Øverst er det Rambla'en og nederst er det stemningsbillede fra havnefronten i Barcelona.


Fredag aften ankom jeg med lidt forsinkelse til København ved elvetiden. Martin var så flink at hente mig i lufthavnen, og vi smed lige min bagage af hos ham, inden vi mødes med en god flok på café inde i byen. Det var rigtig hyggeligt lige og snakke over et par store fadøl. De fleste var også med på skiferien i Østrig, dem der ikke var, kan jo ikke gøre for det, men er gode mennesker tros alt. Klokken blev nu ikke så mange, idet de fleste var trætte efter en lang uge, inklusive undertegnede. Det var nu godt at sove, og Martins storebror kom over til hjemmelavet brunch. Martins brunch har også vundet ved at Sisse nærmest er flyttet ind. Måske fordi hun har nogle lidt andre indkøbsvaner… Nu ikke sådan at forstå at brunchen ikke var super før Sisse, men der er blevet tilføjet et par ting og det gør overhovedet ikke noget. Hende kan vi godt lide.
Efter brunch tog jeg næsten direkte ud til frokost hos Vibeke og Jan. Det var også en meget fin frokost, bare lidt synd at jeg måske ikke var helt så sulten! Jeg forstår det jo næsten ikke. Eftermiddagen gik med snak og almindelig lørdagshygge. Inden jeg tog ud til min kære fætter Claus til aftensmad. Jeg lavede faktisk ikke ret meget andet end at spise og hygge mig den lørdag! For fætter laver også ganske udmærket mad, og vi skulle da lige se lidt på hans barskab bagefter. Stille og roligt, selvom jeg vist godt kunne mærke lidt i hovedet søndag.
Dog var jeg ikke så mærket som Martin og Anders K. De havde holdt pokeraften, og det så godt nok ud til at have været sjovt. I hvert tilfælde sjovt den aften. Der var ikke meget liv i dem, da vi mødes med Espe på café til en kaffe. Det hjalp dog at fylde lidt mad og kaffe på dem. Det var meget heldigt for ellers var Martins nye klædeskab nok ikke blevet samlet. Det gik resten af eftermiddagen, og det første af aften med. Det blev også et godt og flot klædeskab. Måske vi var godt på vej i Martins valg, da han købte det. Jeg kan nok ikke tage hele æren. Men jeg vil gerne!

Ellers forløb ugen med diverse besøg. Det gælder jo om at få set lidt mennesker når man lige er hjemme. Lidt en skam at jeg også skulle arbejde. Men når man arbejder normale danske tider har man lige pludseligt en lang aften, og den skal da udnyttes.

Lørdag kom grunden så til at jeg var kommet hjem. Mia og Claus skulle giftes. Nu var jeg sidste år gået glip af Daya og Martin Søgaards bryllup pga. jeg var ude at rejse med arbejde, så det skulle ikke ske igen. Det ender jo med jeg ikke bliver inviteret, hvis jeg bare holder mig væk!
Men det var en rigtig god dag. De blev gift. Det kom jo overhovedet ikke som nogen overraskelse at de begge sagde ”ja”.



Og det virker lidt som jeg korter dette noget af. Men jeg er sulten, og vil til at finde noget af spise. Jeg kom tilbage til Barcelona mandag, 1. maj er noget mere en fridag hernede end derhjemme, så det var en meget passende rejsedag. Jeg skal være her i byen indtil torsdag aften, men så er det også godt og vel to uger siden jeg sidst har været i min lejlighed. Lidt kommer jeg da rundt, og det er måske derfor jeg ikke helt kan følge med i bloggen! Jeg vender tilbage senere.