onsdag, maj 24, 2006

Godt vejr og Barcelona vinder CL i fodbold

Går stadigt med lidt af min ”allergi overfor aircon”. Det er lidt underligt at gå og være små forkølet i rigtigt dejligt sommervejr. Samtidigt tager det åbenbart også lang tid at slippe af med sådan en forkølelse! Men vejret er som sagt blevet rigtig godt. I sidste uge var vi over 30 grader nogle dage, men det bedste er at der også er godt om aftenen. Et godt eksempel er jo da vi kom hjem fra Barcelona natten til mandag i sidste uge, var der ca. 20 grader, og det var vel og mærket klokken 2 om natten.
Barcelona vandt, som det måske er bekendt, Champions League i fodbold i onsdags. Kasper og jeg fandt en Engelsk pub for at se kampen. Det var meget sjovt, for der var selvfølgelig også en gruppe englændere. Det hele foregik nu i fred og fordragelighed, for nok var det et spansk hold som spillede, men de er jo fra Catalonien. Catalonien har generelt ikke så mange stjerner i resten af Spanien. Spille Madrid mod Barcelona holder ”vi” fra Zaragoza med Madrid. Catalonien vil jo gerne være selvstændige, fordi de mener at de driver det mest af Spaniens vækst, og dermed også betaler til resten af Spanien. Det er da også til dels rigtigt, for Catalonien, med Barcelona som ”hovedstad” er virkelig et sted hvor der sker noget. Jeg tror nu at Madrid er størst, men så kommer der også en masse lokalpatriotisme ind i billedet. Det er en lang og lidt indviklet historie, som går langt tilbage! Det må jeg hellere lade være med at gøre mig alt for klog på…

Men Barcelona vandt, og Arsenal spillede en udmærket kamp, især set i lyset af de kun var 10 spillere det meste af kampen. Så alle kunne være tilfredse. Så er det så nu det gode ved de varme aftener kommer ind (her lidt i midnat var der stadigt knap 30 grader). På Plaza de España er der et stort springvand, og det var jo her festen foregik. Så der var en del som var ude og bade i springvandet, og den store statue i midten af springvandet var fyldt med mennesker. Både i Arsenal og Barcelona trøjer. Det var ganske hyggeligt, men måske lidt sjovere hvis vi have fået nogle flere øl under kampen! Så Kasper og jeg kikkede lidt førend vi dampede hjemover. Det var jo en arbejdsdag! Som før nævnt var det heller ikke den helt store fest. Ikke som det ville have været hvis Zaragoza havde vundet et eller andet...



Weekenden foregik for en gang skyld stille og roligt. Fredag aften drak vi lige en fyraftensøl i parken ved siden af kontoret. Der er sådan en eller anden form for udskænkningssted, som faktisk er rigtig hyggeligt, selvom det ikke rigtigt er noget særligt. Men der er mange forskellige mennesker som bare nyder tilværelsen, og det er jo altid dejligt. Jeg fik også lige handlet lidt ind, og satte mig op på kontoret for at ringe til Danmark, chatte og surfe lidt på nettet. Stille og roligt, og gik bagefter hjem og så en DVD film. Lørdag var jeg jo frisk efter at have sovet lidt længe... Vejret var jo godt, så jeg satte mig ned i den lokale park og læste i en bog et par timer.
Selvom vejret er godt, og vi har masser af sol, så er jeg faktisk ikke særligt solbrun. Ved det ikke rigtigt, men jeg har jo aldrig været den store solbader, og når vejret generelt er der jo ingen grund til at prøve at få lidt farve! Fik da godt nok et par kommentarer efter vi havde været til Formel 1, fordi jeg havde siddet i solen hele lørdagen uden hat, og det kunne ses… Men jeg skallede kun lidt oven i hovedet. Nu behøver der ikke at komme kommentarer om mine vigende hårgrænser! Men jeg tror nu nok jeg skal nå at få det sol jeg behøver.

Lørdag sidst på eftermiddagen gik Kasper og jeg ud for at shoppe solbriller. Kasper havde præsteret at smide sine væk, og med det vejr kan det ikke gå! Nu skal man ikke gøre noget vildt, så vi startede da på en fortovscafé med kaffe og en enkelt pilsner. Det tog noget tid at finde solbriller, for det kan godt være en svær proces. Måske især hvis man ikke er klar til at give en mindre formue for dem, men de stadigt skal se fornuftige ud. Men Kasper fik da et par, og jeg kom da også til at købe et par mere. De var jo så billige, og man har heller ikke kun et par sko! Eller sådan noget.
Stille og roligt gik vi så lidt rundt og kikkede. Fik en italiensk is, hvilket absolut kan anbefales hvis man finder den rigtige slags.



Vi fik også handlet noget ind, og lavede de store hamburgere hjemme hos Kasper. Sådan nogle med alt for meget rigtigt oksekød af en bøf, frisk salat, ost og det hele. Sådan nogle burgere man kan få på café i Danmark. Det er de nemlig ikke gode til hernede. Meget godt kan man sige om deres mad, med burgere dur ikke. Bevares, man kan da både få Mc D og Burger King, men det er jo ligesom ikke helt rigtigt det samme. Bevares, masseproduceret amerikansk fastfood er meget godt, men hver ting til sin tid.
Godt mætte af overdrevne mængder af hakket oksekød er vi klar på at sumpe lidt over Kaspers sidste to øl. Da de var drukket og kødet var faldet lidt til blev vi enige om at vi godt kunne drikke en enkelt mere, så vi gik omkring mig og fik en mere. Det inden vi lige skulle ind og kikke lidt på byen. Vi er så blevet så spanske at vi spiser meget sent, uden at vi enligt finder det underligt. Vi begyndte først at lave mad ved titiden, og klokken var da blevet godt og så vel midnat inden vi var inde i byen. Og her skal det siges at vi bor tæt på, så det var ikke transport tiden gik med!
Det var nu en stille og rolig tur i byen. Ikke det helt vilde… Der var ikke så mange mennesker i byen, hvilket faktisk var befriende, da stederne normalt er overfyldte. Men Kasper havde også en aftale med sin chef klokken ti søndag formiddag, så han var efter omstændighederne nogenlunde rolig. Det er jo ikke let at have en travl chef, men så er det heldigt at søndagen kan tages i brug.
Min søndag var også stille og rolig. Jeg fik vasket fire maskiner tøj! Det vasker jo ikke sig selv, men at der var så meget! En gang bukser, skjorter, blandet kulørt og håndkælder. Jeg syndes ellers ikke jeg rigtigt har noget, men det bliver jo til det hele! Men at vaske tøj er et godt job. Man kan jo lave alt muligt imens, så jeg fik set DVD og læst lidt. Dejligt stille og roligt.

Der er nogle billeder fra Plaza de España, hvor Barcelona har vundet Champions League, godt nok taget med min mobiltelefon så de er knap så gode! Samtidigt havde jeg kameraet med lørdag, så der er også nogle tilfældige stemningsbilleder fra Zaragoza.
Billederne kan ses her.